Velkommen

Velkommen - og takk for at du stakk innom. Her rår det positive (og av og til det som er vanskelig). Jeg har tanker om så mye, men mest om alt som skaper glede i sjel og sinn, de optimistiske, lyse tankene, som mange ganger har reddet meg fra å gå under. Ikke tro at jeg bare har opplevd medgang, men jeg har snudd motgangen til lærdom. Det er på en måte den som har gjort meg til den jeg er. Ellers blir det vakre omgivelser, godord til familie og venner og alt som ellers forskjønner livet.

søndag 9. desember 2012

2. søndag i advent og julebetraktninger
2. søndag i advent har gått over i en mandag, og jeg sitter på toget på vei til jobb. Ingen kort tur, 1 time og 45 minutter tar turen. Det er i grunnen greit, da får jeg tid til å slappe av og gruble over løst og fast.

Altså, i går var det 2. søndag i advent. Min kjære og jeg var på julemarked i en nabokommune hele dagen, og møtte mange hyggelige mennesker som både handlet og som bare gikk rundt og så. Jeg har dessverre ikke noen bilder derfra, men jeg skal framheve en ting jeg falt for. Jeg kjøpte ikke noe i går, men kunne tenke meg å bestille noe til en spesiell anledning.

Denne damen som heter Laila Rindal driver Jåla Ratata, og holder på med redesign av klær, hun bruker stoffer og tilbehør som er brukt, gammelt og som settes sammen på nye måter. Bare sjekk denne:Når vi kom hjem så ryddet vi gangen i full fart. I grunnen veldig greit å få besøk av og til, for da får man feid unna en del. Alle mann til pumpene, hehe.

Vi tente adventslys og mange andre lys, og koste oss sammen med min kjæres søster og hennes mann, med kaffe og kaker, rester av bursdagskaka jeg fikk på fredag.

Foto: Eskil Rammen Tangen

Til og med fyr på peisen hadde vi, bilde av peisvarme på TV-skjermen som stesønnen ordnet med, ja de barna de barna.

Jeg sitter og betrakter noen scener fra min barndoms jul på begynnelsen av 60-tallet. Jeg husker spesielt at jeg alltid fikk pølse og lompe til middag, er faktisk vokst opp med det på julaften. Det er fordi det hjemme hos oss alltid ble servert lutefisk, med mandelpoteter, lefse og smeltet smør, og risengrynssuppe da selvfølgelig. Og jeg kan den dag ikke fordra lutefisk, så derfor.......så var det hjemmebygget øl, brygget på en helflaske bayer og en helflaske pilsener, sammen med gjær, sukker og vann. Mmmmmm herlig godt.

Så var det middagshvil, mens mamma og bestemor vasket opp. Og så endelig kunne mine forventninger innfris, etter mange lange timer (det føltes iallefall slik) kom julenissen ( som var mormors bror fra nabogården fikk jeg senere vite) med pakker. Ååååå for en lykke.

Og så "Kveinnkallen" da, han sto plassert oppe på kaminen, og dro og dro kverna, fortere og fortere ettersom varmen steg.Nei, nå må jeg komme tilbake til hverdagen.......det er jobb som venter, og i kveld korøvelse. Det er koselig å være dirigent for en sånn gjeng flotte mennesker. Ha en flott dag alle fine, vi blogges plutselig
igjen.