Velkommen

Velkommen - og takk for at du stakk innom. Her rår det positive (og av og til det som er vanskelig). Jeg har tanker om så mye, men mest om alt som skaper glede i sjel og sinn, de optimistiske, lyse tankene, som mange ganger har reddet meg fra å gå under. Ikke tro at jeg bare har opplevd medgang, men jeg har snudd motgangen til lærdom. Det er på en måte den som har gjort meg til den jeg er. Ellers blir det vakre omgivelser, godord til familie og venner og alt som ellers forskjønner livet.

torsdag 3. oktober 2013

Elias Blix

Tenker du egentlig over hvor mange kjente sanger og salmer vi synger som er skrevet av Elias Blix?

Ikke jeg iallefall, men i kveld har jeg blitt klar over en god del av dem, gjennom en flott Elias Blix-kveld i Grunge kyrkje, et stykke sør for Edland i Vinje kommune.

Jeg satt på med en meget hyggelig Raulandsdame, og før vi kom til kirken hadde jeg blitt lokalkjent rundt Totak og ned mot Edland.
Sondre Bratland, kjent folkesanger, framførte vakre toner. Haukeli-Edland Musikkorps hadde laget morsomme versjoner av bl a No livnar det i lundar, og professor Anders Aschim holdt et veldig interessant foredrag om Elias Blix sitt liv, bakgrunnen for salmene og innholdet i dem.

Og mitt lokale reisefølge guidet meg deretter langs E134 fra grunge tilbake til Åmot og Rauland.

Og på kjøpet fikk jeg faktisk gode tips til hvor jeg kan se en vakker solnedgang eller ta bilder av utsikten over Totak...........

Så får vi se da om ikke det blir noen bilder å vise etterhvert.........