Velkommen

Velkommen - og takk for at du stakk innom. Her rår det positive (og av og til det som er vanskelig). Jeg har tanker om så mye, men mest om alt som skaper glede i sjel og sinn, de optimistiske, lyse tankene, som mange ganger har reddet meg fra å gå under. Ikke tro at jeg bare har opplevd medgang, men jeg har snudd motgangen til lærdom. Det er på en måte den som har gjort meg til den jeg er. Ellers blir det vakre omgivelser, godord til familie og venner og alt som ellers forskjønner livet.

torsdag 8. januar 2015

Dagene som kommer uke 3
11. januar     
Torsdag er dagen for å skrive om merkedager og andre ting som skjer i kommende uke, her sakset fra en nettsiden som kalles Primstaven

BRETTESMESSE. Opprinnelig Sta. Brictiva messe. "Brette" er her brukt i betydningen å dele opp (brekke) noe i småstykker. Denne dag skal du ikke kjøre hest. Alle julens matrester skal brekkes og legges i gryta. Merket er en hest, en øks, et kors eller et flagg.
12. januar    Dagen er til minne om Reinhold som døde i 960. Han var benediktinermunk ved et kloster i Köln. Han var satt til å holde oppsyn med et kirkebygg. Da han mente at arbeidet gikk for sent, tok han selv et tak for å få opp tempoet. Det kostet ham livet. Arbeiderne knuste hodet hans og kastet ham i Rhinen. Merket er et snøkrystall
13. januar     TJUGENDAG eller Tjuendedag jul. St. Knut. Knut jager julen ut. Dette var gamle nyttårsdag. Emnetre skal hugges. Nå skulle julen ringes ut - og juleølet drikkes opp. "Det var godt strå som korn og brød var i enden på". Merket er en øks, et omsnudd drikkehorn eller en omsnudd klokke.
14. januar    Merket er et tykkgrenet tre eller en bispestav.
17. januar    Merket er en klokke eller et svin. Det er Antonsmesse (Anthoniusmesse), og det er katolsk minne dag for Vår frue av Pontmain.


Neste uke er starten på "kunstner"tilværelsen min:

Mandag 12.1. starter Corvus Corax igjen med øvelser, vi er inne i vårt 15. år og skal bestemme årets reportoar.

Onsdag 14.1. starter Mikaelskoret med sine øvelser, og for dette koret er det å starte med reportoar til Nederlandsturen.

Ellers har jeg nå oppstart for ny diktbok og program til nye konserter med en god kollega.