Velkommen

Velkommen - og takk for at du stakk innom. Her rår det positive (og av og til det som er vanskelig). Jeg har tanker om så mye, men mest om alt som skaper glede i sjel og sinn, de optimistiske, lyse tankene, som mange ganger har reddet meg fra å gå under. Ikke tro at jeg bare har opplevd medgang, men jeg har snudd motgangen til lærdom. Det er på en måte den som har gjort meg til den jeg er. Ellers blir det vakre omgivelser, godord til familie og venner og alt som ellers forskjønner livet.

lørdag 11. januar 2014

11. januar 2014


Børge og Børre har navnedag

Brettemesse, 11. jan., spesiell norsk kirkelig høytid, egentlig til minne om en irsk helgen, Sta. Brictiva (Brettifa). Primstavmerket var ofte en hest; etter tradisjonen måtte ikke hesten tas ut til kjøring, fordi den da ville brekke ben. Noen steder ble dagen kalt Brykkemesse eller Brokkismesse. Folk samlet levninger fra jul, brøt dem sammen i gryte og hadde fest på det. Juleølet var gjerne drukket opp, men enkelte steder brygget de på nytt og hadde fest for granner og kjente, gjerne kalt pompegilde.

10. januar 2014

Sigmund og Sigrun har navnedag.

Ikke mange noteringer denne dagen.......

9. januar 2014

Gunnar og Gunn har navnedag.

Minnedag: 9. januar har den hellige Bertwald (Berhtwald, Berthwald, Beorhtweald, Britwald, Brihtwald, Brithwald, Berctuald, Beretuald; lat: Britwaldus) ble født rundt 650 i England.


8. januar 2014

Torfinn og Turid har navnedag, tidligere navnedag for Erhard.

Ingen noteringer på primstaven.

Minnedag: 8. januar er tilegnet den hellige Erhard blir venerert særlig i området rundt Regensburg i Bayern. Der skal hans bispekors og hodeskalle være oppbevart. Han var muligens den som døpte den hellige Odilia, og han beskrives noen ganger som en ire. 
Erhard nr 2 fra venstre

På jevnan....

...bruker vi å si når ting går greit uten de helt store svingningene.

Jeg må si at de siste dagene bare har gått uten at jeg egentlig har merket det.......jeg har ikke vært deppa eller noe, men jeg har vel heller ikke vært overlykkelig.

Det er for såvidt greit det altså.....men da bli det ofte slik at dagene bare går......hvor blir de av?

Noen sier at dagene som gikk det er selve livet. Av og til vet man ikke det, sies det og.......og litt slik føler jeg det, at jeg ikke vet, at dagene bare passerer........

Jeg har ryddet i papirer i dag, betalt regninger, og så har jeg sagt nei til mye som jeg egentlig lenge har følt på at jeg ikke har klart å mestre. Det føltes utrolig deilig å kvitte seg med det som bare har tynget, uten å gi noen glede.

Det er fremdeles mye jul i huset, det er rester av nisser og røde lys overalt ennå. Jeg gleder meg til å få mere lyse farger inn........lurer på om kanskje det er tid for glass og hvitt........og blonder og perler, kanskje litt blek aprikos......tja.........time will show.........

På kjøkkenet har vi fått tettet en dør, og hobbyplater er bestilt, siden mannen vil begynne med hjørnene.......et hjørne for komfyren og et hjørne for et skap.

På kottet vil det kanskje bli fortgang når elektrikeren har vært her og fått lagt opp det som er nødvendig for at vi skal slippe å skru av en varmeovn når vi skal lage mat.

Telenor skikkelig bredbånd vil bli installert, du verden så kjedelig det var å oppdage at mobilt bredbånd er kjempedyrt. Heldigvis fikk vi det til........etter rykter om at det ikke var ledige telefonlinjer i boksen et stykke unna.

Så det skjer da noe, det er ikke bare hverdager som går uten at vi merker det.....