Velkommen

Velkommen - og takk for at du stakk innom. Her rår det positive (og av og til det som er vanskelig). Jeg har tanker om så mye, men mest om alt som skaper glede i sjel og sinn, de optimistiske, lyse tankene, som mange ganger har reddet meg fra å gå under. Ikke tro at jeg bare har opplevd medgang, men jeg har snudd motgangen til lærdom. Det er på en måte den som har gjort meg til den jeg er. Ellers blir det vakre omgivelser, godord til familie og venner og alt som ellers forskjønner livet.

fredag 9. november 2012

Fokus på inneplanter

Hei og god morgen alle fine,

nå har jeg fått fokus på inneplanter.......som jeg sa i et tidligere innlegg så trives jeg godt i eget selskap og når jeg sitter med kaffekoppen en stille morgenstund, så er det mye rart som dukker opp i hodet, og på skjermen. Nå altså inneplanter, jeg søker på bilder og finner blogger og andre sider som gir stor inspirasjon og nyttige tips til innehagingen.

Min interesse for planter har tatt seg opp igjen de siste årene og er nå såpass stor at jeg kommer til å lage en egen blogg om haging både inne og ute.

November måned er ofte mørk og trist, men det finnes heldigvis planter som lyser opp i mørket. Dette er plantene jeg skal investere i:

Novemberkaktusen (Schlumbergera truncata) er en kaktus med utrolig nydelige blomster. Jeg synes dette er den fineste av denne type kaktus (de andre er julekaktus og påskekaktus), og lilla blomster, som på denne, passer jo nydelig i advent.

Amaryllis eller ridderstjerne (Hippeastrum) som den egentlig heter i ulike farger og fasonger (disse falt jeg for under googlingen min) er en nydelig juleblomst, og den er et must.

Alpefiol (Cyclamen persicum) er også en nydelig høstplante som kan brukes inn i adventstiden.

Svibler i ulike farger - nydelig til jul, og en blomst som absolutt blir med meg hjem.

Tegneserier

Jeg sitter og funderer over de gode tegneseriestripene og hvilke som er mine favoritter.......det er så mange gode, alt fra Disney til Dagros. Her er et lite knippe:

Knøttene:

Pondus:
Pondus for torsdag  8. nov. 2012

Dagros:


Trixie:
Servise

Dersom jeg noen gang skal ha nytt middags- og kaffeservise skal jeg ta turen til Nille, for der har de faktisk noe av de fineste koppestell jeg har sett, iallefall dersom vi snakker om lavere prisklasse........og det synes jeg ikke det er noe galt i å gjøre, rett og slett, for det MÅ ikke være design, merkevare eller annet dill som man betaler unødig ekstra for.

Bare se her 'a:

Bloggutfordring "Kos"

Hei bloggen,

nå skal ikke jeg begi meg ut på deltakelse i NIB's novemberutfordring "Kos"......som mange interiørbloggere skriver om for tiden.

Men jeg skal allikevel tenke gjennom hva som er kos for meg, fordi det har jeg tenkt på at jeg ikke har tenkt på på en god stund.

Jeg tror mine fineste stunder finnes i armkroken til min Kjære, kjenne varmen fra den jeg er glad i, og kjenne den trygge armen som holder rundt meg. Det er viktig å kunne småprate og kose med hverandre, stryke et kinn og smånusse litt.En annen god stund er lørdag morgen, hvor jeg får kaffe på senga, og vi kan sitte å kose oss med PC'en og jeg for min del kan se på vakre bilder og lese gode tekster.Og så er det fredagskveldene da, uka slutt, vite at jeg har to hele fridager før arbeidsuka setter inn igjen. Kanskje dele en flaske vin og tenne levende lys og bare nyte å strekke ut bena fra sofakroken.
Jeg har også noen av mine beste stunder når jeg lader opp i mitt eget selskap, da alt er stille, og jeg kan få luft til å tenke gode tanker og få noen glupe ideer på områder som faller under mine interesser. Disse stundene består av:

- levende lys i flotte lysestaker, gjerne med fin pynt på et lysfat- levende blomster etter årstiden, jeg vil kanskje framheve novemberkaktusen som en av sesongens fineste blomster

 Jeg synes denne blomsten er utrolig vakker i den aller mørkeste av de mørke månedene. Da er det veldig viktig å kunne ha noe som lyser opp tilværelsen.

Fredagen i kveld skal tilbringes i eget selskap, siden det snødde så mye i ettermiddag, vedtok jeg å utsette hjemturen til i morgen, i dagslys. Ingen god kombinasjon med snø, skumring, elg og trafikk, så jeg stresset helt ned, og tilbringer kvelden i sittende posisjon i en sofa på mitt tilholdssted i ukene.........en liten personlig utflukt blant engler, madonnaer, interiør og Facebook.......kanskje blir det et dikt, eller noe helt annet, det som er spennende er at det vet jeg ikke på forhånd........impulsene og inspirasjonen kommer underveis.....

Ha en flott fredagskveld alle fine.

Klemmer fra WenChe