Velkommen

Velkommen - og takk for at du stakk innom. Her rår det positive (og av og til det som er vanskelig). Jeg har tanker om så mye, men mest om alt som skaper glede i sjel og sinn, de optimistiske, lyse tankene, som mange ganger har reddet meg fra å gå under. Ikke tro at jeg bare har opplevd medgang, men jeg har snudd motgangen til lærdom. Det er på en måte den som har gjort meg til den jeg er. Ellers blir det vakre omgivelser, godord til familie og venner og alt som ellers forskjønner livet.

tirsdag 10. mars 2015

Grundsetmartn

"Hau nå er det martn, hau nå er det spell"

Helgen som gikk kommer jeg aldri til å glemme, jeg tror lattermusklene har trimmet for lang tid framover. Maken til fantastiske mennesker å være sammen med og feire med, har jeg ikke vært borti.

Og den som fikk ideen om å servere lørdagens hotellmiddag med barneselskap som bakteppe, bør løftes høyt til værs.

Kl 19 troppet vi opp utenfor spisesalen, og hvilket syn møtte oss når vi kom inn: det var dekket til barnebursdag med papptallerkner, legoklosser og partyhatter.

Og velkomstdrink på tåteflasker. Du verden, det tok helt av, og resten av festen skal ikke gjenfortelles i detaljer her. Det eneste jeg kan si er at de som var med var fulle av gale påfunn, og ablegøyer, og at replikkene satt løst i munnen.Innimellom fikk Kjærligheten og jeg tid til å finne geocacher, og vi bestemte oss for å finne noen i sentrum. Som allikevel tok tid, siden vi skulle innom en de steder for å finne svaret og korrekte koordinater. Så vi vimset vel rundt et par timer for å fullføre.

Den første cachen vi begynte på, Stolpersteine GC4RP9D  tok oss med inn i et svart kapittel i både Norgeshistorien og Elverums lokalhistorie, nemlig deporteringen av jøder til Tyskland under krigen. Elverum har sin egen familie som delvis ble utryddet. Jeg vokste opp i Elverum, men her ble jeg kjent med en for meg ukjent og meget trist lokalhistorie. Takket være en meget servicevennlig ansatt slapp vi allikevel til og kunne etterhvert logge cachen. 

Den neste vi prøvde oss på var Elverommet GC40ZH1. Dette er en cache hvor vi må innom en rekke skulpturer foran Rådhuset og i parken nedenfor. Hele området er kalt Elverommet, derav cachens navn. 
Også interessant lokalhistorie. 

Gamlebrua GCMCG2 er et av landemerkene i Elverum, og her ligger den i all sin prakt.


Vi fant flere også, men disse imponerte mest.

Alt i alt en helg som inneholdt masse gøy, masse god mat og god tid til å slappe av.

Takk til alle gode venner, bekjente og Thon Hotell Elverum for en herlig helg.