Velkommen

Velkommen - og takk for at du stakk innom. Her rår det positive (og av og til det som er vanskelig). Jeg har tanker om så mye, men mest om alt som skaper glede i sjel og sinn, de optimistiske, lyse tankene, som mange ganger har reddet meg fra å gå under. Ikke tro at jeg bare har opplevd medgang, men jeg har snudd motgangen til lærdom. Det er på en måte den som har gjort meg til den jeg er. Ellers blir det vakre omgivelser, godord til familie og venner og alt som ellers forskjønner livet.

torsdag 29. januar 2015

Lys i dagen

Orkideer er faktisk min yndlingsblomst, den jeg er aller mest fascinert av. Har du en blomst som betyr mye for deg? Er det ikke en glede å se denne lyse opp i dagen? Da ønsker jeg med denne en nydelig ettermiddag og kveld til dere alle sammen. og håper dere gleder andre rundt dere også i dag.

Ting tar tid

Ting tar ofte mer tid enn jeg har lyst til at det skal gjøre, og mine planer om et blogginnlegg hver dag er allerede en saga blott.

Jeg får vel heller se på det som en rettesnor og en tipsbank til temaer jeg kan skrive om, og så får jeg ta det litt på feelingen tror jeg.


Mitt faste torsdagstema er egentlig dager som er verdt å ta vare på i den kommende uken, i min kalender er det Kyndelsmesse, Samefolkets dag og morsdag som er nevnt.


KYNDELSMESSE – MARIA LYSMESSE. FESTEN FOR HERRENS FREMSTILLING I TEMPELET 2. FEBRUAR.. Denne festen kalles også “lysmesse” eller Kyndelsmesse (primstaven). Under messen denne dagen holder alle levende lys i hånden – et tegn på kjærligheten i våre hjerter og at lyset skal fortrenge mørket. Vi ærer også Jesus Kristus - Verdens lys. Vi blir og minnet om at vi ved jomfru Marias eksempel skal lyse og være et eksempel ved våre gode gjerninger.
Dette synes jeg var en utrolig vakker beskrivelse av en glemt høytid. Tenk at lyset skal fortrenge mørket. Og jeg trengte dette akkurat nå, jeg lever på en måte litt utenfor meg selv, en litt passiv, grå verden har akkurat nå tilhold i hodet, og da er det veldig godt å kjenne på dette forløsende, jeg fikk plutselig et halmstrå å gripe etter. Noe fyller meg, nye krefter. Mandag er det korøvelse, mon tro om jeg ikke skal være det lyset for de andre, inspirere og hente fram noe i dem. Og når jeg kommer hjem, skal det tennes lys, og det skal være stille......

Jeg fant dette diktet av Irene Rognlie på nettet, det heter Lys og mørke.


Aldri er natten helt mørk,

stjernene skinner i den.
Aldri er gråværet uten lys,
regndråpene, min venn,
ser du dem?
Aldri er sorgen alene,
minnene lyser i den.
Aldri er vinteren det aller siste,
våren ligger gjemt i den.
Herre, når solen går ned
skinner den bare et annet sted.
I mørket lyser stjernene klart.
Lær meg, herre, å se
stjernene Du tenner
på min mørke himmel.


6. februar er det Samefolkets dag, Samenes nasjonaldag (sørsamiskSaemiej åålmegebiejjienordsamiskSámi álbmotbeaivi) er 6. februar. Dagen omtales også av enkelte som «samefolkets dag» og «samisk folkedag». Nasjonaldagen ble vedtatt av Samekonferansen i1992 og er felles for alle samer i NorgeFinlandSverige og Russland. Den ble feiret for første gang i 1993 samtidig somFNs internasjonale urbefolkningsår ble offisielt åpnet i Karasjok.
Jeg feirer med reinsdyrkjøtt til middag tenker jeg. Oppskrift finner du ved å gå inn på linken, eller så kommer jeg med oppskriften og bilder av maten.

Morsdagen på søndag trenger jeg vel ikke å komme nærmere inn på. Jeg håper på snill mann, snille barn og en blomsterbukett. Kaffe på senga får jeg uansett. Kanskje jeg skulle bake en kake, disse så utrolig appetittvekkende ut. Store muligheter for et blogginnlegg da også tenker jeg.

I kveld skal jeg se over de siste pappeskene i kjelleren, og så skal jeg lage lydfiler til noen korister som venter på dette.

Ha en nydelig ettermiddag og kveld.