Velkommen

Velkommen - og takk for at du stakk innom. Her rår det positive (og av og til det som er vanskelig). Jeg har tanker om så mye, men mest om alt som skaper glede i sjel og sinn, de optimistiske, lyse tankene, som mange ganger har reddet meg fra å gå under. Ikke tro at jeg bare har opplevd medgang, men jeg har snudd motgangen til lærdom. Det er på en måte den som har gjort meg til den jeg er. Ellers blir det vakre omgivelser, godord til familie og venner og alt som ellers forskjønner livet.

onsdag 22. januar 2014

Blås på mi rute


Jeg har hatt en blogg som jeg har kalt Poesikunst. Denne inneholder som navnet sier en blanding av poesi og kunst, tekst og bilder, av forfattere og kunstnere jeg kjenner godt, eller har funnet fram til gjennom dikt jeg har funnet. Hver fredag vil jeg nå som fredagstema reblogge et dikt fra denne bloggen. Det er nok å velge i her, så du må gjerne gå hit og lese mer.


Blås på mi rute når isroser blømer.

Lån meg litt varme når dagen er grå.

Blås på mi rute når kulden er ute.

Lat opp eit auge så eg kan få sjå.Rimet på ruta tek utsynet frå meg.

Inn gjennom isen kjem berre eit skin.

Send meg eit smil, ein varmande tanke

slik at det lysnar i kvardagen min.Du treng vel ikkje skine som sola.

Du treng vel ikkje å smelte bort alt.

Berre ein liten pust på mi rute

hjelper meg mykje når det er kaldt.


Karsten Oksavik

Jeg kjenner ikke til denne forfatteren, og finner heller ikke særlig mye på nettet, men det er et utrolig vakkert dikt, iallefall.

Bermudatriangelet

Der skip seiler, og etter sigende aldri blir funnet igjen om de blir borte.

Joda, hjernen min kjennes absolutt slik ut innimellom.

Kjenner du igjen den at du har et navn på tunga, og du ikke for ditt bare liv klarer å rote i hjernebarken såpass at du kan presse fram en bokstav en gang? Eller når det snakkes om steder du har vært, og du kan beskrive alle detaljer om hus og trær, om shoppingmuligheter og severdigheter, uten å komme på hvor du har vært?

Jeg føler at jeg frekventerer nevnte sted flere ganger om dagen for tida, og jeg må si at det kan være slitsomt.
Så får jeg håpe jeg husker DET da......