Velkommen

Velkommen - og takk for at du stakk innom. Her rår det positive (og av og til det som er vanskelig). Jeg har tanker om så mye, men mest om alt som skaper glede i sjel og sinn, de optimistiske, lyse tankene, som mange ganger har reddet meg fra å gå under. Ikke tro at jeg bare har opplevd medgang, men jeg har snudd motgangen til lærdom. Det er på en måte den som har gjort meg til den jeg er. Ellers blir det vakre omgivelser, godord til familie og venner og alt som ellers forskjønner livet.

tirsdag 28. oktober 2014

Vi utvikler oss

I går løsnet det, og noen vanskelige tonerekker fant endelig sin plass og kom vakre og rene ut av koristenes struper.

Vi jobber mye med formidling om dagen, og tørre å breie seg ut litt. Og vi eksperimenterer så smått med blanding av stemmer, å tørre å synge med en annen stemme ved siden av.

Så i går var jeg virkelig fornøyd. Så da skal snart kjære Prøysen fram i lyset for vår del dette året.

Bilderesultat for prøysen

Til helga er det Kor Øst-samling på Skjerdingen, og det sammen med en fantastisk gjeng. Humoren sitter løst i den settingen. Under denne samlingen er det Koppang mannskor sin jubileumskonsert (hele 110 år!), og da skal vi opptre både som Mikaelskoret og som Kor Øst. Etterpå er det middag og så blir det vel å trekke seg tilbake til Skjerdingen og det sosiale som skjer der.

Og så er det enda et prosjekt på gang som jeg synes er artig. Pepperkakehjerter og andre julegodbiter er en førjulskonsert i en tømret musikkstue i Rendalen. Intimt og koselig.Det står bl a om den:

Ei tømmerstue fra rundt 1650 er et kulturminne i seg sjøl. Men Musikkstua på Otnes er mye mer enn en gammel bygning. Her oser tømmerveggene av musikkhistorie, og det gamle langbordet har spor etter utallige kaffepauser.

Sommeren 1954 ble det arrangert orkesteret, hornmusikken og Otnes Vel et opptog som de kalte ”Rendalen i ord og toner”. Opptoget skulle finansiere oppsettingen av Musikkstua. Østlendingen forteller at det møtte opp 2500 mennesker fra hele Østerdalen til arrangementet. Hele opptoget omfattet 25 fantasifulle innslag som skulle vise et tverrsnitt av Rendalens liv og historie. Utkledde rendøler framstilte alt fra brudefølge til jegere og fiskere, ja, til og med et ”taterfølge” var med.
I november samme år Musikkstua tatt i bruk – musikklivet i Ytre Rendal var kommet i eget hus. Dirigenten for Ytre Rendal Orkester, Ivar Lutnæs, ble i forbindelse med innvielsen spurt hva hensikten med Musikkstua var? - Å føre Rendalens musikktradisjoner videre. Det er ei egen atmosfære i ei slik Østerdalsstue, og kaffepausen og praten omkring langbordet er minst like viktig for samholdet som selve spillingen!
Her er vår flotte plakat, laget av Liv Marit Farberg.
Og i 2015 blir det masse kor........Kor cruise til Kiel, korturer til Skottland og Nederland. Konserter. Og sist men ikke minst, Corvus Corax er 15 år, og det blir selvfølgelig markert behørlig. Med reportoar fra korets ulike prosjekter. 
Og på sommeren, om stipendpenger tikker inn på konto, er det klart for nytt dirigentkurs på Sommerkorskolen på Toneheim.
Det gledes. 2015 blir et gildt år!