Velkommen

Velkommen - og takk for at du stakk innom. Her rår det positive (og av og til det som er vanskelig). Jeg har tanker om så mye, men mest om alt som skaper glede i sjel og sinn, de optimistiske, lyse tankene, som mange ganger har reddet meg fra å gå under. Ikke tro at jeg bare har opplevd medgang, men jeg har snudd motgangen til lærdom. Det er på en måte den som har gjort meg til den jeg er. Ellers blir det vakre omgivelser, godord til familie og venner og alt som ellers forskjønner livet.

mandag 9. februar 2015

Mors dag

og mammas og mormors/farmors dag.....

Min morsdag ble feiret stille og rolig med blomst og kake.

 

Kaka bakte jeg selv, og må si den ble litt skjev og rar. Men siden det er det første sukkerbrødet jeg baker (tro det eller ei), så er jeg fornøyd. Fylt med jordbær, banan og krem, og pyntet med jordbær og klementinbåter. Må si den ble god.

Jeg fikk kaffe på senga da...:-) Og en hyggelig telefon fra datteren.

Resten av dagen stod jeg faktisk over grytene, siden middagen som ble lagd ble et lite langtidsprosjekt. Gresk vegetargryte, Tourlou, og gresk brytebrød, som jeg faktisk måtte starte på dagen før. Vet ikke om det var en overdreven suksess, men det at jeg har kommet såpass langt at jeg leser oppskrifter og faktisk også prøver ut noen, det er en sensasjon i seg selv.

Denne dagen tenkte jeg å minnes mine formødre litt, som alle har forlatt oss. Min mamma døde for snart 7 år siden, mitt og mine barns store holdepunkt. Hun døde så altfor tidlig, knapt 72 år gammel, og fikk aldri oppleve barnebarna bli voksne. Jeg minnes henne med glede, og ser nå at jeg begynner å bli litt lik henne.

Min mormor var der alltid for meg når jeg var liten, og henne fikk jeg ha i litt over 30 år. Hun var ei sterk dame, med sine meningers mot. Hun vant over gutta i hoppbakken da hun var ung, og jagde farens svirebrødre. Og var streng, men rettferdig.

Min farmor har jeg aldri sett, hun døde av tuberkulose da pappa var knapt et år gammel. Henne skulle jeg visst mye mer om. Hun spilte fele har jeg hørt.

Men jeg er en del av dem alle, og vil rette en takk for at jeg ble meg.