Velkommen

Velkommen - og takk for at du stakk innom. Her rår det positive (og av og til det som er vanskelig). Jeg har tanker om så mye, men mest om alt som skaper glede i sjel og sinn, de optimistiske, lyse tankene, som mange ganger har reddet meg fra å gå under. Ikke tro at jeg bare har opplevd medgang, men jeg har snudd motgangen til lærdom. Det er på en måte den som har gjort meg til den jeg er. Ellers blir det vakre omgivelser, godord til familie og venner og alt som ellers forskjønner livet.

onsdag 24. april 2013

Vårtur......Det er på tide å gå ut i vårdagen, i den deilige sola som bærer bud om nytt liv.

"Villande, villande vårdagen lær, imot meg frå alt som eg kjenner" sier Åsmund Sveen i sitt dikt Vaken og ventande.

Ja, jeg kommer, jeg vil nyte det nye livet som spirer nå. Dagen kommer aldri tilbake, nå er det NÅ.

Har bestemt meg for....

......at jeg skal trives i alle rom i huset vårt.

Hva betyr det?

Jo for det første at omgivelsene skal være pene, at jeg kan komme inn i rommet og kjenne på at atmosfæren er god, at blikket hviler på pene ting og at jeg kan slappe av der.
Dette trenger ikke koste masse, det er utrolig mye fint å finne på loppemarked, på Finn eller andre utsalg, eventuelt på salg.

For det andre skal alt rot være skjult i skap, skuffer og esker, og alt skal være systematisert slik at alle vet hvor ting finnes. Dette kan gjøres ved at esker og korger pusses opp og merkes. Det innebærer en stor jobb for meg, men det må gjøres og det blir så bra når det er gjort.

For det tredje skal jeg unne meg blomster og en og annen fin ting som belønning når noe er ferdig. Eller f eks såper og duftlys fra Durance, en følelse av luksus, rett og slett. Dyre ting er....ja, dyre, og jeg har ikke økonomi til å kjøpe, kjøpe. Allikevel skal jeg av og til unne meg noe........

At alt er satt i system fører til at det brukes mindre tid på rydding før man vasker, det er lettere å bruke tiden på renhold, og holde huset i orden.

Når man har mange prosjekter ¨på gang og mange baller i lufta utenfor hjemmet, er det ofte husarbeidet som blir nedprioritert. Men det bør organiseres såpass hjemme at det ser fint ut, selv med et minimum av innsats. Jeg kjenner på at det er viktig for meg å senke skuldrene og kunne slappe av i basen jeg kaller hjemme.

Nå gjenstår bare å få med seg resten av husstanden til å forstå et dette er viktig for meg.

Tror jeg skal inn her å lese litt. :-)

http://organizingmadefun.blogspot.no/p/31-days-to-cheaply-organize-your-home.html