Velkommen

Velkommen - og takk for at du stakk innom. Her rår det positive (og av og til det som er vanskelig). Jeg har tanker om så mye, men mest om alt som skaper glede i sjel og sinn, de optimistiske, lyse tankene, som mange ganger har reddet meg fra å gå under. Ikke tro at jeg bare har opplevd medgang, men jeg har snudd motgangen til lærdom. Det er på en måte den som har gjort meg til den jeg er. Ellers blir det vakre omgivelser, godord til familie og venner og alt som ellers forskjønner livet.

torsdag 6. mars 2014

Ein fin dag

av Bjarte Leithaug

Ein fin dag i mars såg eg snøklokka stå
med bjeller så kvite og fine
då tenkte eg, då trudde eg at no var det vår
og kasta bort dei gamle skia mine
men vinteren, ja vinteren den kalde
kvite vinteren var enno like kaldEin fin dag i april såg eg seljetre stå
med gåsungar mjuke og fine
då tenkte eg, då trudde eg at no var det vår
og kasta av dei varme kleda mine.
men vinteren ja vinteren den kalde
kvite vinteren var enno like kald. Ein fin dag i mai såg eg løvetann stå
med gullkroner lyse og fine.
då tenkte eg, då visste eg at no var det vår
og kasta alle sorgene mine
for vinteren ja vintern den kalde
kvite vinteren var ikkje meir å sjå. Over regnbågåbrua

Da gikk han over regnbågåbrua og ut av tiden, litt over 100 år etter at han ble født.

Født i ei tid da snøplogen vart kjørt med hest, etterlater seg bærbar PC. Dette beskriver han i et nøtteskall, og betegnende for den store forandringen i verden i hans levetid.

Ei regnfull natt i mars skulle bli hans siste, han var i grunnen mettet av dager nå, og ble så brått sjuk rett etter sin 100 års dag. Heldigvis fikk han være frisk fram til da, og heldigvis slapp han en lang pine.

Så gikk det fort, når han først skulle vandre. Han hadde mange venner her, jeg tror det stod like mange og ventet på han når han kom hjem til stedet han var overbevist om at eksisterte.

Han har det godt nå, og slik kan vi som er igjen her ha det godt når vi tenker på dette.

Hvil i fred.

Bilde: <3

Så mye som kan skrives

Så mye jeg har planer om å vise dere......

men ingenting er ferdig.....

Kjøkkenet står på halvtolv, overskap er oppe, underskapene består av gamle skap, og fundament til nye, alt inventar befinner seg i esker og skuffer, nye saker som venter på sin plass er ikke utpakket enda, og her går jeg og klør i fingrene etter å få innredet.

I stua, som egentlig er oppusset, er det rot med esker og poser. Vi har halvveis laget en midlertidig kontorplass på gjesterommet, og det funker for så vidt greit.

Soverommet vårt venter på en ny seng, da skal det pusses opp. Forelpig bor vi blant bagger og rene klær, og en gammel seng med utslitte madrasser.

Kottene våre (vi har tre store) er fulle av esker og poser, de venter på mer isolasjon og nye vinduer. Og her skal det innredes med kontor, hobbyrom, bibliotek og walk in garderobe.

Gjesterommene skal gjøres om, og innredes finere.

Badet skal utvides litt, men foreløpig skal jeg friske opp litt.

Ute skal det graves og dreneres rundt huset, og det skal avfuktes i kjelleren. Da kan vi deretter innrede med vaskerom, bod og kjellerstue og verksted til mannen. Ute skal det bygges ny terrasse, det skal lages dør fra stua og ut, og så kan huset males, og uthuset, som for øvrig må innredes fornuftig.
Og så kan vi skape en hage, med NYTT gjerde rundt helst.

Ja, det blir ikke arbeidsledighet her i gården, og det blir nok å blogge om, men ikke enda.

Da gjenstår bare å ønske dere en god torsdag da, puuuh......