Velkommen

Velkommen - og takk for at du stakk innom. Her rår det positive (og av og til det som er vanskelig). Jeg har tanker om så mye, men mest om alt som skaper glede i sjel og sinn, de optimistiske, lyse tankene, som mange ganger har reddet meg fra å gå under. Ikke tro at jeg bare har opplevd medgang, men jeg har snudd motgangen til lærdom. Det er på en måte den som har gjort meg til den jeg er. Ellers blir det vakre omgivelser, godord til familie og venner og alt som ellers forskjønner livet.

tirsdag 24. mars 2015

TakknemligJeg er så takknemlig for at jeg lever det livet jeg gjør nå. Jeg er så priviligert som opplever kjærlighet og omsorg. Vi lever et godt liv her i dalen.

Kor Øst i vesterled

Kor Øst, det fantastisk, feiende, flotte prosjektkoret som ble til i 2012, startet av driftige østerdøler som skulle til Irland, må vite.

Jeg ble med i 2014, og deltok på en heidundrende sommerfest før alvoret begynte med samlinger på Skjerdingen Høyfjellshotell.

Streng dirigent er Inger Pernille Stramrud, eller Nille som hun kalles, ei dame med eviglang fartstid i norsk kormiljø, og som hører det meste som er feil.

Vi skal snart i vesterled, sindige døler skal synge skjorta av kiltkledde skotter som er villig til å låne øre til våre vakre stemmer.

Onsdag 15. april setter vi kursen mot Aberdeen, Skottlands tredje største by. Allerede samme kveld skal vi ha konsert sammen med et lokalt kor i Holburn West Church.

Bilderesultat for holburn west church

Torsdag setter vi oss i en buss til Inverness. På veien skal vi besøke Royal Lochnager Distillery, med smaksprøve, og stopper i Culloden, hvor det avgjørende slaget mellom skotter og engelskmenn fant sted i 1746.

Om kvelden er det konsert i Old High Church.

Bilderesultat for old high church inverness

Fredag er det tid for avreise mot Edinburgh, og på turen skal vi til Loch Ness og Urquhart Castle. Kanskje får vi hilse på Nessie, sjøormen?

Lørdag og søndag blir det konserter i hhv St. Gile's Cathedral på The Royal Mile, og i Great Hall på Edinburgh Castle.

I tillegg blir det skotsk aften, omvisninger, og det er duket for en opplevelsesrik tur med en utrolig herlig gjeng. Oj som jeg gleder meg.


Kjære "mormor"

Hei,

jeg er Pus, og jeg er en fin katt kan du tro. Mor og far sier at jeg har en fantastisk personlighet, ja, de kaller meg til og med "dronning". Det går rett til hodet mitt kan du vite, jeg blir rett og slett ganske innbilsk.

Så da tillater jeg meg å se litt ned på verden da, der jeg som regel ligger på favorittplassen min, oppå mamman min.

Jeg tror du hadde likt meg jeg, mormor, du som var så glad i katter. Ja, du har jo kanskje dine katter der oppe i himmelen, for der har du vel møtt dem igjen. Men jeg ville altså så gjerne sende en liten hilsen til deg og de andre pusene der oppe.

Du hadde nok svart på mine rop, når jeg kommer mjauende opp trappa. Og jeg hadde nok fått ligge i armkroken din til jeg var fornøyd. For ikke å snakke om at jeg hadde fått kokt fisk noen ganger i uka.

Og du hadde sikkert blitt overlykkelig om du hadde blitt "oldemor" til noen fantastisk flotte pusunger.

Jaja, det er lov å drømme "mormor"

Jordisk klem fra Pusen på Stenvang

Årning og reda

Ingen tvil om at jeg påvirkes sterkt av å ha det ryddig rundt meg, ha orden i papirer og systemer for hvor alt skal plasseres. Det er så utrolig viktig å ha det i orden.

Prosjektet i dag er å få ryddet ferdig gjesterommet og blårommet, da vi får gjester i Påsken. Sønnene kommer hjem, og så får vi gjester Skjærtorsdag.

Dette innebærer også rydding i papirer.

Gjesterommet har fått ny dobbeltseng, og der skal det res opp og gjøres koselig, har egentlig ikke så mye igjen, det skal ryddes i et skatoll som er plassert der, og jeg tror jeg vil erstatte skatollet med noen hyller. Bilder skal henges opp og det skal vaskes. Det kommer egen reportasje derfra.

Blårommet må ryddes, og her er det masse rot og papirer som kan kastes, jeg kan ikke ta vare på alt slik jeg har gjort tidligere. Der hyllene jeg nevnte i avsnittet over står, blir det plass til skrivepulten eller keyboardet. Det henger en varmovn på veggen, denne skal jeg få mannen til å ta bort, da blir det bedre plass helt under vinduet.

Bilderesultat for plans

Ha en finfin dag alle sammen, vi blogges.


5 om dagen

5 om dagen forbindes oftest med frukt og grønnsaker, og er viktig å få i seg.

Jeg tror kanskje at om dagen kan brukes til mer - 5 gleder om dagen, 5 ting å være takknemlig for om dagen, 5 blomster om dagen, 5 fine ting å si om dagen

Bare fantasien setter grenser.

Bilderesultat for joy