Velkommen

Velkommen - og takk for at du stakk innom. Her rår det positive (og av og til det som er vanskelig). Jeg har tanker om så mye, men mest om alt som skaper glede i sjel og sinn, de optimistiske, lyse tankene, som mange ganger har reddet meg fra å gå under. Ikke tro at jeg bare har opplevd medgang, men jeg har snudd motgangen til lærdom. Det er på en måte den som har gjort meg til den jeg er. Ellers blir det vakre omgivelser, godord til familie og venner og alt som ellers forskjønner livet.

torsdag 18. juni 2015

Nå tas det grep

Vi var en periode veldig flinke med budsjett og regnskap. Nå flyter det igjen i papirer, og jeg har nå bestemt meg for å ta unna det som kommer inn samme dag, slik at det kan bli litt orden i sysakene.

Papir og saker som dukker opp her og der, og jeg bruker en journal for å ha oversikt over det som kommer, samt ha oversikt om saken er ferdigbehandlet.

Hvordan de håndteres videre kan deles opp i 6 kategorier:

- til behandling, dvs at jeg må gjøre noe med det
- til betaling, regninger som skal betales
- til kalender, papirer som omhandler avtaler og ting som skjer
- til obs, dvs saker jeg venter svar på
- til arkiv, her kan arkivet like gjerne være papirsekken, som en perm. Jeg synes det er viktig å ta vare   på viktige papirer og kvitteringer, som omhandler hus, forsikringer, bil osv, så her blir det en perm     for hvert område
- til prosjekt, jeg har også planlagt permer til de mange prosjektene jeg jobber med til enhver tid, og     det er ganske mange

Det tas grep og innføres streng kontroll. Hvor kan vi kutte utgifter, og hvor kan vi spare inn.

- budsjettering og regnskapsførsel
- planlegging av matinnkjøp
- familieråd for å planlegge hva som skal utføres/kjøpes med prioriteringer
- tidsprioritering

Det føles så deilig å ha kontroll. Ikke det at alt blir på stell over natta, men det er greit å ha en viss oversikt underveis.