Velkommen

Velkommen - og takk for at du stakk innom. Her rår det positive (og av og til det som er vanskelig). Jeg har tanker om så mye, men mest om alt som skaper glede i sjel og sinn, de optimistiske, lyse tankene, som mange ganger har reddet meg fra å gå under. Ikke tro at jeg bare har opplevd medgang, men jeg har snudd motgangen til lærdom. Det er på en måte den som har gjort meg til den jeg er. Ellers blir det vakre omgivelser, godord til familie og venner og alt som ellers forskjønner livet.

fredag 15. mai 2015

Cachetur 14.5.15

Planen for dagen var egentlig å rydde, men etter et gløtt på geocachekartet, ble rastløsheten altfor stor, og vi tok ut på en ny tur, også denne gangen over til Rendalen via Hanestadkjølen.

Rendalen er et eldorado for geocachere, og vi kan ta for oss lenge ennå.

Første cache i dag var CSI # 5 - En finger med i spillet.

Denne har vi prøvd oss på før, uten resultat. I dag ble den funnet ganske lett og vi kunne logge den. Got you!

Neste ut var Påskesnacks, en mysterycache som vi hadde funnet koordinatene til tidligere. Det vil si, vi klundret litt med det ene tallet, men hadde vellykket funn da vi skjønte sammenhengen.

Så prøvde vi oss på multicachen Til seters # 1 - Harsjøvollen. En av de 38 vakre setervollene i Rendalen.Bergset rundt er en mysterycache som bidrar til bedre kunnskaper om Øvre Rendal. Her skal spørsmål besvares, på grunnlag av det man ser når man drar rundt omkring i "sentrum". Funnet greit og logget.

Etter det dro vi videre nordover, Har vært Rendalen # 5 Brua, tok oss til noen gamle brukar ved Unsetåa.


Lydløypa er en serie cacher som baserer seg på lydbøker som cacheeier har hørt på. Vi tok på denne turen nr 26 i rekken, Lydløypa # 26 Fasandreperne.

Neste cache, Semil Krokbekkens eventyr, inneholder historien om en original, antagelig utenbygdsfra, en som var "utafor". Selve cachen var en utrolig fin installasjon.Julekut er en annen serie, det finnes mange av dem i Rendalen. 
"En julekut er noe som i gamle dager ble arrangert i mange grender i Østerdalen. Da møttes folk og kappkjørte med hest. Å kute er et dialektord for å løpe eller springe."

Rendalen julekut # 4 førte oss til et sagbruk, som jeg antar var i bruk den dag i dag. Antagelig har denne lille elva vært drivkraften en gang i tida.
Til slutt logget vi Tømmerplassen og Her bodde Peder Marken, dro til kroa på Hanestad og spiste middag. Og vi var enige om at det hadde vært en fin tur.