Velkommen

Velkommen - og takk for at du stakk innom. Her rår det positive (og av og til det som er vanskelig). Jeg har tanker om så mye, men mest om alt som skaper glede i sjel og sinn, de optimistiske, lyse tankene, som mange ganger har reddet meg fra å gå under. Ikke tro at jeg bare har opplevd medgang, men jeg har snudd motgangen til lærdom. Det er på en måte den som har gjort meg til den jeg er. Ellers blir det vakre omgivelser, godord til familie og venner og alt som ellers forskjønner livet.

torsdag 7. mars 2013

Lengsel

Lengsel nr 1: Stupe oppi morgenens første kaffekopp. Drikkes med kjærlighet til kjære mannen som alltid lager den.
Lengsel nr 2: Komme seg på toget og ha plass med tilgang til strøm slik at jeg kan jobbe på toget. Sove? Hva er det? I dag, utvelgelse av dikt til opplesning på lørdag, og bilder til fotogruppa.

Kjære alle sammen, ha en finfin fredag, gjør noe ut av dagen din. I morgen er den forbi.

Kvinnedag og jubileumsdagFørst og fremst, gratulerer til alle kvinner med Kvinnedagen, gratulerer til alle menn, mange av dere stiller jammen opp for oss. Gratulerer til alle mennesker, det er en menneskerett å være menneske, uavhengig av kjønn.

Jeg er stolt av å være menneske, jeg er ikke så opptatt av kjønn, så lenge jeg opplever mine dager som ålreite. Jeg har ingen dager med vold, jeg vet at jeg kan gå gjennom resten av livet og ha det så bra som jeg bestemmer meg for å ha det.

Jeg føler med dem som ikke har det så bra, og det er dessverre slik at mange kvinner lever under helt forferdelige uverdige forhold, i mange land ikke verdt mye, i Norge skjer også det samme for mange kvinner.

Derfor trenger vi denne dagen i aller høyeste grad.

Denne dagen traff jeg også min kjære mann for aller første gang. I 1980, på Grundsetmart'n, på Gråberg........Gratulerer til oss.

KvinnedagenMange kvinner og ikke minst barn opplever vold i nære relasjoner. Altfor mange. Vi hører om de alvorlige tilfellene hvor en sjalu eks har drept, hvor barn er mishandlet til døde. Mor blir medskyldig for ikke å ha grepet inn.

Jeg lurer på hvor mange av de som roper høyest om "hvorfor går hun ikke?" og "hun må dømmes" som egentlig vet hva det vil si å leve i forhold der selv brun saus blir en trussel. Jeg bare spør.

Så kvinnedagen trengs i aller høyeste grad. Kanskje spesielt i forhold til temaet vold. Likelønn eller 6 timers dag er ikke skadelig, det finnes faktisk viktigere ting å bruke kreftene på.

Alvorlig hilsen


WenChe

Leve enklere

Nedenfor har jeg funnet en tekst om det å leve enklere, og jeg har tenkt å gjennomføre dette i klesskapet i dag, rett og slett. Og derav kommer også soverommet.


How to Make Space

Closet- Start here and build momentum for uncluttering the rest of your home. Consider your closet to be anywhere you store clothes. Here is the process I recommend:
Start making piles of clothes and be ruthless.
  • Pile One: I love these items. They fit me well and I wear them frequently: Keep
  • Pile Two: I want to keep this but I don’t know why
  • Pile Three: These items don’t fit me or my style: donate.
  • Pile Four: These items aren’t in good condition: trash.
Next:
  • Take Pile Four to the trash.
  • Box up Pile Three and put in your car before you have time to re-think.
  • Put the items from Pile One back in your closet.
  • Box up all items from Pile Two and put the box in the back of your closet for 30 days.
  • If you didn’t miss the box after 30 days, DO NOT OPEN IT, donate it.
After you make some progress, if you love that feeling of empty space in your closet, join hundreds of us in minimalist fashion Project 333.
Bedroom – While I don’t recommend TV in any room of the house, it should absolutely be off limits in your bedroom. Your bedroom should be for only two things: sleeping and sex. Of course, you might do other things like read, or get dressed in the morning, but create the space for the first two things I mentioned. Your bedroom is your sanctuary. If you have piles of bills, a computer, or TV in there, the energy changes, the space changes and you change with it.