Velkommen

Velkommen - og takk for at du stakk innom. Her rår det positive (og av og til det som er vanskelig). Jeg har tanker om så mye, men mest om alt som skaper glede i sjel og sinn, de optimistiske, lyse tankene, som mange ganger har reddet meg fra å gå under. Ikke tro at jeg bare har opplevd medgang, men jeg har snudd motgangen til lærdom. Det er på en måte den som har gjort meg til den jeg er. Ellers blir det vakre omgivelser, godord til familie og venner og alt som ellers forskjønner livet.

fredag 9. mai 2014

Å gå den gode veienMin morfar brukte mye av tiden sin på å snakke om at han hadde "gått den gode veien", når han skulle se tilbake på livet sitt. Han var en klok mann, min morfar, han rakk å bli 100 før han havnet på sykehuset og sa farvel til dette livet 3 uker etterpå.

Den gode veien ja, hva er nå det? Det kan jo defineres forskjellig fra person til person. For morfar var det å gjøre gode ting mot sin neste. Den som blir sint, har tapt, kunne han finne på å si. En fredens mann som aldri sa et vondt ord om noen.

For meg er den gode veien en ukuelig optimisme med tro på at det er mulig å spre lys i andre menneskers liv. Spesielt de mørke krokene har godt av å bli belyst av og til. Men der min morfar på en måte vendte det andre kinnet til, blir jeg eitrende sinna over urettferdighet, firkantethet og elendig tankegang. Som den kenyanske moren som ble stilt overfor valget mellom å ta med datteren til slummen i hjemlandet, eller dra fra barnet sitt og overlate henne til barnevernet. Barnevernet gnir seg vel i hendene, enda et barn de kan sette bort til fosterforeldre som skor seg på ordningen.
Mulig jeg har tapt, men kanskje har jeg også vunnet fordi det nytter å kjempe mot!

Måtte få skrevet det av meg.

Fredagshissigklemmer fra Wenche