Velkommen

Velkommen - og takk for at du stakk innom. Her rår det positive (og av og til det som er vanskelig). Jeg har tanker om så mye, men mest om alt som skaper glede i sjel og sinn, de optimistiske, lyse tankene, som mange ganger har reddet meg fra å gå under. Ikke tro at jeg bare har opplevd medgang, men jeg har snudd motgangen til lærdom. Det er på en måte den som har gjort meg til den jeg er. Ellers blir det vakre omgivelser, godord til familie og venner og alt som ellers forskjønner livet.

søndag 11. mai 2014

Langeleik fra Østerdalen

Et lite blogginnlegg før jeg må dra på jobb. Etter helgas kurs er jeg veldig oppsatt på å få laget meg en langeleik. Dette instrumentet er dessverre ikke i produksjon for salg lengre.

Og som ihuga østerdøl må jeg jo se om det er mulig å finne tilbake til tradisjoner herfra. I dag er det nesten bare i Valdres de har holdt tradisjonen levende, kanskje litt i Telemark.

Vel, se hva jeg fant, en langeleik fra Østerdalen, og til og med fra kommunen jeg bor i nå.

Da ønsker jeg alle en finfin mandagsmorgen.

Bilde: God mandagsmorgen alle sammen. Den som leter, finner, har vært på søk etter langeleik fra Østerdalen, et bilde eller en tegning, og jammen finner jeg bilde av en langeleik fra Stor-Elvdal......bildet fant jeg på nettisden til Norsk Folkemuseum.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar