Velkommen

Velkommen - og takk for at du stakk innom. Her rår det positive (og av og til det som er vanskelig). Jeg har tanker om så mye, men mest om alt som skaper glede i sjel og sinn, de optimistiske, lyse tankene, som mange ganger har reddet meg fra å gå under. Ikke tro at jeg bare har opplevd medgang, men jeg har snudd motgangen til lærdom. Det er på en måte den som har gjort meg til den jeg er. Ellers blir det vakre omgivelser, godord til familie og venner og alt som ellers forskjønner livet.

onsdag 1. januar 2014

Tilbakeblikk

2013 har vært et flott år. Her kommer et tilbakeblikk:

Januar:Jeg gikk inn i det nye året med gjestelister, og andre planleggingsaktiviteter. En begivenhet i februar forårsaket det.

På dette tidspunktet jobbet jeg på Hamar og pendlet langt og lenger enn langt.

Februar:

Pus rapporterer fra sitt liv i dalen, her.Vi feirer morsdag, Valentinsdag og min kjæres 60 års dag. Den aller største begivenheten finner sted 23. februar, da jeg for annen gang og nesten på dagen 30 år senere, gir mitt ja til min elskede, og blir fru Tangen. Den desidert største opplevelsen dette året.


Mars:

Jeg valgte meg rett og slett dette innlegget, en hyllest til våre barn.


April:

Denne måneden var preget av både sorger og gleder, og jeg hadde mange opp- og nedturer i forhold til muskelsmerter og depresjon. 

Jeg var hos legen med problematikken og det var iallefall starten på en offensiv, som riktig har gått litt fram og tilbake den og, men den blir nok ikke borte fra bakhodet. Jeg stod på en måte litt i veien for meg selv. 


April innebar som jeg nevnte både gleder og sorger, og jeg får den tunge beskjeden om at min venninne Solveig var død. Gode, snille Solveig som ble bare 49 år, og som forlot mann og 3 tenåringsbarn.

Men livet går videre, og måneden ble avsluttet med Corvus Corax sin vårkonsert. Med vårtoner fra Hedmark, framførte vi et allsidig reportoar som ble godt mottatt.

Korsang med nogo attåt

Mai:

Energien er noen dager god, andre dager helt elendig, og det føles godt å skrive om dette, få det ut. Jobben på Hamar tar slutt, og etter hvert føles det greit at en dør lukkes. 


Vi ordner også gravstedene til mamma og pappa fint til 17. mai. Jeg får også gleden av å holde årets 17. mai-tale.Juni:

Min fine datter fyller år, og det er bloggtørke, grunnet min litt ustadige virring hit og dit.

Bilde: Status i dag er om ikke annet loddrett stilling med bena ned og hodet sånn noenlunde i oppegående tilstand. Formen er ikke helt den beste, men jeg har stablet meg såpass på bena at jeg har gjort et par husarbeidsting, og fått i meg frokost og kaffe. Og så blir det jobb i kveld, godt å få kommet seg ut av døra og se andre mennesker. Kan hende at smilet må klistres på til å begynne med, men etterhvert tror vår fantastiske hjerne at slik skal det være og da kommer den gode bevegelsen med munnvikene oppover av seg selv. heldigvis, for det er jo der jeg aller helst vil være. Ønsker alle dere en finfin ettermiddag, mange av dere er så flinke til å komme med gode ord. Klemmer og gode tanker er sendt.


Juli:
Denne måneden preges av aksjon flyttehjelp, siden alle våre 3 barn flytter hit og dit. At minstemann siden flytter hjem til oss, ja det er en annen historie.

Jeg begynner å se på høstens fargetrender.Men stort sett blir ikke drømmer og planer satt ut i livet.......puh.

August:

Flere planer, men også noen som endelig blir satt ut i livet. Jeg begynner hos psykomotorisk fysioterapeut, og det viser seg å være en fantastisk løsning. Her får jeg det jeg trenger av både samtaleterapi og massasje/øvelser og treningsopplegg.

Det skapes nytt liv på setra, der mannen har jobbet som avløser:Og vi feirer at vi har vært gift et halvt år.Og gangen får litt make over:Og jeg tenker over hva som gir meg stor glede.

- høre furutrærnes kroner suse i vinden


September:

Jeg tilbringer en måned i Rauland på rehabilitering, og lærer masse om tilnærmingsmåter til bedre helse, både fysisk og psykisk. I vakre omgivelser får jeg også med meg kulturelle opplevelser.Sønnen flytter oppover til oss, og vi kjører altså 4. flyttelasset for i år. Videre bestemmes årets julereportoar for Corvus Corax, og tidspunkt for julekonsert med spennende samarbeid fastsettes.

Oktober:

Stesønnen fyller et kvart århundre, og vi får tak i et nytt, gammelt kjøkken. Lykke!Jeg klarer også å skade et kne, når jeg faller under en tur i skogen. Dette ender trolig med operasjon da venstre sideligament er nesten avrevet, og litt av menisken er ødelagt. Nuvel, det får man ta som det kommer, det passer alltid dårlig med skader og sykdom.

November:

Vi restaurerer en gammel ovn, en såkalt "jomfruovn" som vi arver fra hjemgåtden til min mann. Den ble så utrolig fin og står som et fint smykke i stua vår.Vi feirer farsdag.

Bilde: Roen senker seg...hihi......da er det snart feiring av farsdag.....:-) Gratulerer til min kjære mann og ungenes far/stefar. <3

Jeg skriver litt om Ylva denne måneden, siden jeg i lang tid følger farens statusmeldinger om denne vakre engelen som ligger hjemme og venter på døden.

Og så bestiller jeg for første gang min egen personlige almanakk. Herlig å få en selvkomponert en.Og Corvus Corax synger under bispevisitasen i Sollia kirke.

Biskop og sokneprest. Foto Hans SollidCorvus Corax i aksjon. Foto Hans Sollid

Desember:

Diktboka mi kommer ut, og jeg blir stolt og rørt når jeg holder boka i hendene for første gang. Vi gjør en formidabel innsats for å signere og distribuere boka.Tusen takk til alle som har bestilt, og for de mange meget gode tilbakemeldingene som leserne har gitt.Vi får 3G med turbofart.Vi feirer 3 bursdager denne måneden, sønnen sin, svigerfar sin og min egen.

Corvus Corax hadde mange oppdrag i desember, julebasar på Mogrenda Samfunnshus 1.12., julekonsert med Musikk i Hedmark 7.12., juletrefest på Solvang 19.12. og ottesongen i Sollia kirke 25.12.

Fra førjulskonsert på Solvang. Foto Ida LøchenJuletrefesten på Solvang

Ellers har jeg fått meldt meg på Kvedarkurs i Oslo i månedsskiftet januar/februar og dirigentkurs på Toneheim i juli.


Banner SKS2014.jpg

Jeg tente lys for pappa 2. juledag for å minnes ham. Han døde denne dagen i 2001.

Bilde: BECAUSE SOMEONE WE LOVE IS IN HEAVEN...THERE'S A BIT OF HEAVEN IN OUR HOME.

Til slutt et stemningsbilde fra Sollia kirke.

Bilde: Magisk julestemning ved kirken i dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar